Sağlık

Glutensiz ve Sinangil Markaları Çölyak ve Glutensiz Yaşam Zirvesi Düzenledi

Eksun Beşin bünyesindeki glutensiz un pazarının başkanı Sinangil ile glutensiz unlu mamullerin yanı sıra atıştırmalık ürünler de üreten Gluten Yok’un konutunda “Çölyak ve Glutensiz Yaşam Zirvesi” düzenlendi. Çölyak Vakfı’nın katkılarıyla çölyak hastalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, çölyak hastalığına ve glutensiz beslenmek zorunda kalan çölyak hastalarının yaşadıkları zorluklara dikkat çekildi. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Eksim Holding Gıda Küme Lideri ve Eksun Foods Genel Müdürü Ahmet Demir, Sinangil olarak 2006 yılında Türkiye’nin ilk paketlenmiş glutensiz unu ürettiklerini ve glutensiz unu pazara sunduklarını belirtti. aperatif ürünlerini 2022 yılında Gluten Yok markası altında tüketicilerle buluşturmaktadır.  Tıp, psikoloji ve beslenme alanında uzmanların yaptığı konuşmalarla katkı sağladığı zirvede, No Gluten markasının iki yeni ürünü “Glutensiz Pizza” ve “Glutensiz Leblebi Kurabiye” katılımcılara sunuldu.

 

Gıda sektörünün lider markalarından ve glutensiz un pazarının lideri Sinangil ile glutensiz lezzetleri tüketicilerle buluşturan Çölyak Vakfı’nın katkılarıyla “Çölyak ve Glutensiz Yaşam Zirvesi” düzenlendi. Çölyak hastalığına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen zirvede çölyak hastalığına dair bilinen yanlışlar da konuşuldu. Bu hastalıkla mücadele edenlerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekilen etkinlikte, bahis konusunda analiz önerileri geliştirmek için fikir alışverişinde bulunuldu. Sinangil ve No Gluten markalarının glutensiz lezzetlerinin sergilendiği tepede, renkli bir etkinlikle tüketiciyle buluşacak yeni ürünler de tanıtıldı.

 

Çölyak ve Glutensiz Uzun Ömür Tepesi; STK temsilcileri, tıp, psikoloji ve beslenme alanında uzman kişiler, çölyak hastaları ve sosyal medyada glutensiz beslenme konusunda içerik üreten kişilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Eksim Holding Gıda Kümesi Lideri ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir’in ev sahipliğinde düzenlenen zirvenin ortasında Çölyak Vakfı Kurucusu Bihter Uydu, Gastroenteroloji Uzmanı Emrah Poşul, Diyetisyen Serenay Bender ve Psikolog Merve Şahin yer aldı. Konuşmacılar çölyak hastalığına, hastalığın hem bireysel hem de toplumsal yaşama etkilerine, sağlık sorunu olmayan glutensiz beslenmeyi tercih edenler ve bu beslenmede dikkat edilmesi gereken hususlara değindiler.

 

“Tüketici taleplerini dinledik, Türkiye’de ilk kez ambalajlı glutensiz un ürettik”

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Eksim Holding Gıda Küme Lideri ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, 60 yıldır Türk mutfak kültüründe sağlam bir yer edinen Sinangil sayesinde tüketici ile çok değerli bir bağ kurduklarını belirtti. yıl.

 

Sinangil olarak çölyak hastası tüketicilerin taleplerini dinleyerek 2006 yılında Türkiye’nin ilk glütensiz ununu ürettiklerini belirten Demir, “Ticari çıkarların çok ötesinde insanı merkeze koyan anlamlı bir adım attık. Kurumsal bir sosyal sorumluluk adımı olan glutensiz un üretiminde sizlerin önerilerini dinlemeye devam ettik. Düşük proteinli nişasta karışımı, glutensiz un plus, karabuğday unu gibi ürünlerle portföyümüzü çeşitlendirdik. “Glutensiz un pazarının lideri” ünvanıyla elde ettiğimiz bu başarıyı, sizlerin ürünlerimize olan güveniyle pekiştirdik.” Sözlerini kullandı.

 

“Glutensiz ekmek ve Glutensiz atıştırmalıklar üretmeye başladık”

Ahmet Demir, Sinangil glutensiz un tüketicilerinin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkan Gluten-None markasının doğuş hikayesini şu sözlerle anlattı: “Hammadde deneme ve reçete sürecini kendi bünyemizde kullanarak gerçekleştirdik. kendi bilgi birikimine, öz sermayesine ve altyapısına sahip olmak ve Ar-Ge çalışmalarına odaklanmak. Eş zamanlı olarak hat tasarım çalışmalarımızı da tamamladık. Son yapılan çalışmalarda makul bir seviyeye gelince çölyak dernekleri ile iletişime geçtik ve onlara numune gönderdik. Gelen görüşler sonucunda çalışmalarımızı daha da geliştirdik. Böylece çalışmalarımız bugünkü halini aldı. Tüm bunları sadece bir yılda başardık. 2022 yılının ilk çeyreğine geldiğimizde ürün gamında glütensiz ekmek ve atıştırmalık ürünlere yer veren ‘No Gluten’ markamızı sizlere sunmaktan mutluluk duyduk.”

 

Glutensiz üretimde gıda güvenliği kritik öneme sahip

Glutensiz ürün üretiminin zor olduğuna işaret eden Ahmet Demir, “Uzun Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkan bu özel ürünleri, dışarıda da tüketebilmeniz için bölmeli özel ambalajlar halinde sizlere sunduk. Farklı zamanlarda aynı tazelikte ev.”

 

Gluten Yok markasının birinci önceliğinin gıda güvenliğinin sürekliliğini sağlamak olduğunu vurgulayan Demir, konuyla ilgili şunları söyledi: “Alerjik hastalığı olan bireyler için üretilen çalışmalarda en kritik noktanın ürün güvenliği olduğunun bilincindeyiz. Yani glutensiz üretim sürecinde birden fazla ürüne göre çok daha hassas gereksinimler ve nitelikler içeren bir üretim limitine ihtiyaç vardır. İşte tam da bu yüzden, tüm glutensiz ürün setlerimizi, sadece glutensiz ürünler geliştirip ürettiğimiz, kontrollü ve hijyenik bir alanda, bu tesis için özel olarak çalışan uzmanlarla üretip paketliyoruz. Ayrıca hammadde ve ürünlerimizi her aşamada analiz ederek tüketicilerimize güvenli ürünler sunuyoruz” dedi.

 

“Amacımız çölyak ile yaşamayı daha konforlu hale getirmek”

Çölyak Vakfı Kurucusu Bihter Uydu, hayatın her alanında çölyak ile yaşamayı daha konforlu hale getirmeyi hedeflediklerini belirterek, oğluna 4 yaşında çölyak teşhisi konmasıyla başlayan ve vakfın kuruluşuna kadar uzanan süreci aktardı. Bihter Uydu, deprem bölgesine yaptıkları yardımları şu sözlerle anlattı: “Deprem bölgesinde glutensiz ürün üreten firmalar ve gönüllülerin desteğiyle çölyak hastalığı olan depremzedelere gıda desteği sağladık ve vermeye devam ediyoruz. Ürünler İTÜ Denizcilik Fakültesi’nde depolanarak, deprem bölgesindeki Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Birimi, Kızılay çölyak yetkilileri ve çölyak dernekleri iş birliği ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.”

 

“Glutensiz” 1. yılını yeni tatlarla taçlandırdı

Glutensiz, ambalajlı ürünleri tüketicilerle buluşturan ve 1. yılını dolduran No Gluten, dondurulmuş gıda pazarına özgün bir soluk getirmiş ve “Glutensiz Dondurulmuş Pizza” ile glutensiz beslenenlerin pizza keyfini unutmamıştır. ”. Karabuğday ile glütensiz undan yapılan hamurunu süsleyen bol malzeme ile hazırlanan karışık pizza çok yakında marketlerin frozen dolaplarında yerini alacak. Öte yandan paketli atıştırmalık seçeneklerini artıran Gluten-Free ise 90’lar kuşağının yakından hatırlayacağı bir lezzet olan “Nohutlu Kurabiye”yi ürün gamına ekledi.

 

No Gluten markalı ürünler çölyak hastaları, gluten intoleransı ve irritabl bağırsak sendromu olan bireyler ve gluteni diyetinde istemeyenler tarafından güvenle tercih edilemez.

 

No Gluten ürün gamında ekmek setinde; Karabuğday Baton Ekmeği, Dilimli Tost Ekmeği, Sandviç Ekmeği, Hamburger Ekmeği. Kurabiye kümesinde tuzlu sınıfta Zerdeçal-Kırmızı Biberli Kurabiye, Susamlı-Çörek otu Kurabiye ve tatlı sınıfında Frenk üzümü Kurabiye, Hindistan Cevizli Tatlı Kurabiye ve yeni Nohutlu Kurabiye bulunmaktadır. Yeni Glutensiz Pizza, dondurulmuş gıda ürünü olarak marketlerde yerini alıyor. Un pazarının lider markası Sinangil, glutensiz un kümelenmesinde glutensiz un, şekersiz glutensiz un plus, karabuğday glutensiz un, glutensiz düşük proteinli nişastalı karışımları ile tüketicilerle buluşuyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu